QR-koder i klassrummet

Tips på hur du kan använda QR-koder i klassrummet och i skolan.

Screenshot of Cloud QR Scanner

Att använda QR-koder

Att arbeta med QR-koder kan vara ett både spännande och enkelt sätt att upptäcka ny information. Det kan kännas lite magiskt att se vad som döljer sig bakom dom märkliga fyrkanterna i QR-koden.

Användningsområdena för QR-koden begränsas i princip bara av vår fantasi och uppfinningsrikedom. Här är ett par exempel hur du kan använda QR-koder i klassrummet eller förskolan.

Hur gör man QR-koder?

Det finns många sätt att skapa QR-koder. Den gemensamma nämnar är dock att du behöver lagra materialet online och sedan skapa en QR-kod med länken till innehållet.

Du kan t ex lagra bilder på Google Drive och skapa en publik länk som du skapar en QR-kod av, eller en film på YouTube som du länkar till.

Cloud QR förenklar detta genom att göra jobbet åt dig. Du kan enkelt välja en bild eller spela in ett ljud. Appen laddar upp innehållet till molnet och skapar en QR-kod av länken automatiskt.

Läs mer om Cloud QR

Hur skannar man QR-koder?

Alla moderna telefoner har idag inbyggd QR-läsare i Kamera-appen. Det är utmärkt för att komma igång snabbt, men dessa öppnar resultatet i webbläsaren där det ofta finns mycket distraktioner.

Cloud QR Skanner är en gratis QR-läsare som är fri från reklam och döljer så mycket som kan distrahera som möjligt. Den kan t ex visa enbart videofilmen när du skannar en kod som länkar till YouTube.

Läs mer om Cloud QR Skanner