Cloud QR

by Digitalt Hjärta

QR-koder med video på Youtube

När du skapar QR-koder från videos med Cloud QR laddas dom upp på Youtube. Videon lagras på ditt eget Youtube-konto och är "Olistade".

"Olistad" innebär att alla med länken till Youtube-klippet kan se det, men det dyker aldrig upp i sökningar eller som relaterade klipp i slutet av andra filmer.

Är olistade klipp privata?

Nej, olistade klipp kan ses av alla som har länken. Länken är tillräckligt krånglig för att i praktiken vara omöjlig att gissa sig till, men eftersom du aldrig kan veta vad någon som skannat din kod gör med länken sedan bär du ändå fundera på vad du lägger upp på Youtube.

Måste jag lagra video på Youtube?

Nej, du kan ladda upp filmenn var du vill och göra en QR-kod av länken. Men fördelen med Youtube är att det är enkelt, dom anpassar klippet efter tittarens skärmstorlek och hastighet på uppkoppling.

Google Drive

Om du har ett konto på G Suite eller Google Apps kan du ladda upp film till Google Drive med hjälp av Cloud QR. Då kan du välja att endast göra koden tillgänglig för personer inom din organisation, dvs. de som har samma e-postdomän som du.